Artikel - Hoeders van het Landschap

Fotografie: Theo Baart
17-02-2020
0 reacties

In het februarinummer van vakblad Geografie verscheen onlangs het laatste deel in de reeks Hoeders van het Landschap. In deze laatste aflevering belicht wetenschapper Jan van Mourik gevaren en kansen van de ontwikkeling van landschapsparken zoals Grenspark Groot Saeftinghe in en om natuurgebieden.

Hoe trots we hier in het grenspark ook zijn op onze drie-eenheid landbouw, natuur en haven, het mag niet verwonderen dat men op afstand met enige reserve de ontwikkelingen gade slaat. Gaat een groeiend toerisme bijvoorbeeld wel samen met de natuurwaarden van een Nationaal Park? Voor de reeks Hoeders van het Landschap in het vakblad Geografie van het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap, zet onderzoeker Jan van Mourik de voor- en nadelen op een rijtje aan de hand van twee voorbeelden. Te beginnen met ons eigen Grenspark Groot Saeftinghe. Een artikel dat we u niet willen onthouden.

Lees het artikel Van natuurgebied tot Landschapspark

Lees het volledige tijdschrift

Jan van Mourik was onderzoeker bij het Institute for Biodiversity and Ecosystem Dynamics (IBED) en Opleidingsdirecteur Fysische Geografie, beide aan de Universiteit van Amsterdam. Na zijn pensionering was hij twee jaar lang betrokken bij de Delta Academy van de Hogeschool Zeeland, waar hij zich bezighield met onderzoek naar de ontwikkeling van biodiversiteit en sedimentbalans na het ontpolderen van de Hertogin Hedwigepolder.

Afbeeldingen

Waarderen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen