Excursie alternatieve granen in het veld

15-06-2022

Begin

01-07-2022 om 13:00

Einde

01-07-2022 om 14:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Graan is hot, zeker nu de graanschuren van Europa elkaar te vuur en te zwaard bestrijden. Wat zijn onze opties, moeten we op zoek naar meer diversiteit, zijn oude rassen een haalbaar alternatief? Zoveel vragen, zoveel antwoorden. Te beginnen met een excursie in eigen streek door AVN Groene Oogst.

Op vrijdag 1 juli organiseert ANV Groene Oogst een excursie langs proef- en demopercelen in de regio waar alternatieve gewassen geteeld worden.

Beginnend in de Groene Koegors nabij de Axelse vlakte, waar bewezen wordt hoe de samenwerking tussen Yara, Shell, North Sea Port en de gemeente Terneuzen kan leiden tot verbazend groene alternatieven voor de moderne landbouw. Een mooi voorbeeld van hoe er op een bedrijventerrein mogelijkheden zijn om natuur, agrarisch natuurbeheer en levend erfgoed te steunen. Hierna verplaatst de excursie zich naar het grenspark zelf, waar op de proefpercelen bij Terhole verder wordt ingegaan op alternatieve gewassen en groenbemesters. Passend in het streven van Grenspark Groot Saeftinghe om gewassen te telen die een meerwaarde zijn voor de biodiversiteit.

Een middag vol informatie en inzichten. Waar wetenschappelijk onderzoek en de praktijk zich vinden in proefondervindelijke resultaten. Veelbelovende resultaten, waarvan we tijdens de afsluitende borrel bij Brouwerij De Kip in Ossenisse alvast zelf even kunnen proeven. Zien we jou ook op 1 juli?

Praktisch 

Wanneer? Vrijdag 1 juli, om 13u00 
Voor wie? Bakkers, brouwers, liefhebbers oude granen
Kosten? Geen 
Meer info en aanmelden via ANV Groene Oost, elinederegt@gmail.com

Bekijk hier de uitnodiging met alle info

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen