Buurderij in Sint Jansteen

22-11-2021

Begin

24-11-2021 om 17:00

Einde

24-11-2021 om 18:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Hoofdstraat 4, Sint Jansteen, Nederland

Wekelijks je h(eerlijke) voedsel ophalen bij een plaatselijke buurderij, dat kan elke woensdag van 17-18u30 . De buurderij is deze editie uitzonderlijk gevestigd in de kerk van The Holy Spiritus, hoofdstraat 4 te Sint Jansteen. Bestellen kan online op www.boerenenburen.be of .nl.

Welkom bij de Buurderij! Een korte keten initiatief dat consumenten dichter bij lokale boeren én hun verse producten wil brengen. Elke week kan je groenten, fruit, vlees, eieren, zuivel, brood, honing en zoveel meer bestellen. Je plaatst je bestelling online en kan vervolgens je producten afhalen bij de Buurderij in jouw buurt. Gemakkelijk & persoonlijk. Je ontmoet de producenten en ontdekt lokale landbouwproducten. 

Voor de levering van 1 december kan tot dinsdag 23 november besteld worden.

Meer informatie op https://boerenenburen.be/nl-BE en https://boerenenburen.nl/nl-NL

____________________________________________________________________

Deze week is er een unieke levering van biologische citrusvruchten. 

Het Italiaanse Rete In Campagne levert voor deze gastactie biologische citrusvruchten, recht van de fruitbomen naar onze Buurderij!

In Campagna is een coöperatie die zich bezighoudt met de marketing en logistiek van de producten van ongeveer dertig Italiaanse producenten. Deze boeren en projecten hebben zich verenigd met als doel de maffia te bestrijden om commercieel sterker te staan tegen de uitdagingen van de geglobaliseerde economie. Ze verenigen zich rond de principes van transparantie, ethiek en eerlijkheid, voor zowel mens als natuur. De diversiteit van deelnemende boeren en projecten is zeer divers: zowel zeer traditionele boeren als moderne, hoogtechnologische bedrijven participeren in dit netwerk. Om lid te worden moet aan strikte verplichtingen worden voldaan. Het gaat daarbij nooit om de omvang van het project, maar wel om ethische betrokkenheid.

De coöperatie huurt haar werknemers in en garandeert hen een correct salaris en een contract voor onbepaalde tijd. Op Sicilië hebben producenten de neiging illegale werknemers te laten werken en ze een hand-out te betalen. Bij Incampagna worden de arbeiders ingehuurd en opgeleid door de coöperatie die de teams in de verschillende boerderijen coördineert.

Om de reputatie van het netwerk te garanderen, worden zeer strenge kwaliteitsnormen gehanteerd!

“Onze magazijnen zijn de bomen! Wij plukken de vruchten zodra wij uw bestelling hebben ontvangen. We hebben geen producten op voorraad die op het vuilstort terecht kunnen komen. Wat niet verkocht wordt blijft bij de aarde en zal de velden en de bomen en/of onze dieren voeden. Zo vermijden we onnodige uitgaven aan verpakkingen, energie...” Het tegenovergestelde van massa-productie dus!

In het aanbod: biologische citroenen, appelsienen, clementines, pompelmoes, avocado, cactusvijgen, guave (feijoa), granaatappels en kiwi’s!

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen