Submenu

Het ontwerp uitgelicht

28-12-2022
0 reacties

Versterk de Scheldekust verbindt de Hulsterse dorpen langs de Westerschelde weer beter elkaar. Ieder dorp krijgt zijn specifieke vorm, met zijn eigen interventies. Zo ontstaan er bijzondere plekken met een eigen identiteit maar toch verbonden met elkaar. Ontdek hier de plannen voor Walsoorden.

De Walsoordensestraat wordt over de dijk uitlopend verlengd, waaiert halverwege uit in een Westerschelde tribune en eindigt uiteindelijk in een steiger boven de Schelde met een uitkijkplek met de Shipfinder. Hier kan je de enorme containerschepen bijna aanraken en je wordt je bewust dat je boven één van de drukste vaarwegen van de wereld staat.

De Veerstoep blijft bestraat met de originele klinkers waarop ook nieuwe picknickplekken geplaatst worden. De Westerscheldetribune wordt door een hellingbaan in tweeën gesplitst. Door de hellingbaan wordt de Veerstoep een evenemententerrein of een openluchtpodium; een erg fijne plek -met een prachtig decor- die van Walsoorden een culturele hotspot kan maken. Aan de andere zijde van de hellingbaan ligt het strandje met Scheldetribune. Op alle trappen kan je op vele verhoogde plekken zitten, binnendijks om even te wachten en buitendijks om van het uitzicht te genieten. De binnenzijde van de dijk is nu voorzien van voorbeelden van historische dijkbekleding. Deze worden geplaatst op een nader te bepalen dijk in Zeeland.

Halverwege de dijk -op het huidige fietspad komt een verblijfs- en verkeersplein waar de de voetgangers en picknickers de hoofdgasten zijn. De fietsers zijn hier ondergeschikt, de meubels nemen het plein in, maar ze zijn uitneembaar om ruim baan te geven voor onderhoud en groter transport. Het plein is op gelijke hoogte met de aansluitende onderhoudswegen en fietspaden.

De steiger heeft een aantal zitplekken. Deze objecten worden in overleg met de Dorpsraad geplaatst. Op het kruispunt Zeedijk/Walsoordensestraat/Nieuwediep komt de “betontegelloper” op gelijke hoogte met het asfalt. De loper gaat over in de dijktrap met zitplekken en een leuning waarin LED verlichting komt. Dit geldt voor alle trappen en leuningen. De kruin van de dijk is een dijkterras, betegeld met de grenspark betontegels. Het geheel wordt verrijkt met aan weerszijden drie meter brede inheemse bloemenranden die tevens een logische beëindiging zijn voor de schapenafzetting. Aan het fietspad zijn een twaalftal fietsenrekken geplaatst.

Afbeeldingen

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen