Onthaalpoort Saeftinghe

In en rond het Bezoekerscentrum Saeftinghe willen we een kwalitatiever aanbod voor bezoekers opbouwen.

Ten eerste willen we de bezoekersruimte renoveren. Op het gelijkvloers richten we een transparanter onthaal in en bouwen we een educatieve expositieruimte op. Verder bieden we meer comfort door de kleedruimtes te migreren van buiten naar binnen. Op de bovenverdieping richten we een multifunctionele groepsruimte in.

Ten tweede verduurzamen we de buitenruimte. In de onthaalzone willen we een verzamelpunt voorzien, vergroenen door beplanting, een fietsenstalling plaatsen en laadpalen voor elektrische auto's en fietsen installeren en de verkeersveiligheid verbeteren. In de huidige sanitaire zone plannen we de toiletten te vernieuwen en de spoelplaats uit te breiden.

Ten derde pakken we de wandelroutes in het Verdronken Land van Saeftinghe aan. We voegen educatieve elementen toe aan het Plankierpad. We herbekijken het traject van de Ruigelaarzenroute en voegen waar nodig overbrugging toe. Beide routes voorzien we van bewegwijzering. Zo kunnen bezoekers zelfstandig en veilig het natuurgebied beleven. 

Een ander onderdeel is de Schaapskooi aan Koninginnestraat 28. Dit gebouw en omliggende perceel staat al jarenleeg leeg & we gaan samen met de streek een studie doen naar de mogelijkheden voor deze plek en de haalbaarheid ervan. 

Deze ontwikkelingen zijn mogelijk met Europese middelen en maken onderdeel uit van het Interregproject Grenspark Groot Saeftinghe.

 • Denk jij mee over de schaapskooi? Het gebouw ligt aan de Koninginnestraat 28. De Schaapskooi is gebouwd in 1950 en sinds tientallen jaren in eigendom van Het Zeeuwse Landschap. Het gebouw en omliggende perceel heeft al lange tijd geen bestemming en daarom wordt er gezocht naar een nieuwe invulling. Lees meer over Schaapskooi Emmadorp

  Volg ons op social media

   

   

   

   

  Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

  Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

  dISCLAIMER

  Download de app 
   

  DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

  Download on the App Store

  Get it on Google Play

   

   
  Cookie-instellingen