Submenu

Tweede werkbijeenkomst

19-04-2018
0 reacties

In Ossenisse is meegedacht over de prioriteiten en is dieper ingegaan op de wensen die leven bij de inwoners. Het fietspad langsheen alle Scheldedorpen, de strandjes en dorpsentrees werden uitvoering besproken.

Wat betreft de verbindende factor met de andere dorpen, het fietspad, is er de voorkeur om liefst buitendijks te fietsen en waar mogelijk bovendijks. Binnendijks kan beter betrokken worden door buitendijk de aanwezigheid van een foodtruck aan te duiden of door erop te attenderen dat er een dorp of camping een bezoek waard is.

Men wil ook graag de aanwezige strandjes verbeteren (o.a. Putjesstrand en het Knuitershoekstrandje) door ophoging. Tevens zouden vismogelijkheden beter benut kunnen worden en ziet men graag een aanlegsteiger verschijnen.

In het dorp zelf is de wens er een bloemrijke entree met informatieborden te realiseren evenals mooie verlichting en hanging baskets. Voor de leefbaarheid zou een initiatief als een zgn SRV wagen waarbij streekproducten verkocht worden gewaardeerd worden of dat leegstaande gebouwen tijdelijk makkelijk gebruikt mogen worden voor bijvoorbeeld een B&B of bibliotheek. De vogelspotplaats bij het Schor van Ossenisse en de nabij gelegen radartoren zijn trekkers en zouden, samen met de evenementen, goed gepromoot moeten worden.

Afbeeldingen

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen