Pilot zoetwaterstuwen in Grenspark Groot Saeftinghe

18-06-2024
0 reacties

Het thema zoet water en de beschikbaarheid daarvan is in het grenspark vaak als actueel thema benoemd door onze streekholders. Eén van de ontstane innovatieve ideeën in het grenspark is het plaatsen van een zoetwaterstuw. Hierover hadden we op 7 juni een bijeenkomst. Lees hier meer!

Met deze dubbele stuw is het mogelijk om het zilte/zoute water in de sloot eerder af te voeren en het zoete water (langer) vast te houden. Uniek en innovatief!

Samen met Waterschap Scheldestromen, Acaciawater & Provincie Zeeland hebben we de mogelijkheden voor het plaatsen van één of meerdere zoete stuwen verkend. Uit een eerste theoretische analyse blijkt dat in het Grenspark geschikte omstandigheden zijn, waardoor de inzet van een zoete stuw effectief kan zijn.

We willen de werking van zoete stuwen graag in de praktijk uittesten. Maar, eerst zijn we daarvoor vorige week in gesprek gegaan met eigenaren en gebruikers van landbouwgronden in het grenspark. Een goede bijeenkomst, waardoor we weer een stapje verder zijn met onze kennis!

Wil jij alle info over deze pilot eens teruglezen? of heb jij ook ideeën over deze pilot? Denk, doe of praat mee op dit platform!

Klik hier!

Afbeeldingen

Waarderen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen