Bewoners wandelen Kustroute in tijdens feestelijke opening!

28-05-2024
0 reacties

Afgelopen zaterdag openden we de nieuwe Kustroute. Inwoners, waaronder de meters & peters, en het grensparkteam verkenden samen het rondje Ossenisse-Zeedorp. Of we het eens waren? De Kustroute is een prachtige toevoeging aan de recreatieve mogelijkheden in het grenspark!

De Kustroute is een langeafstandswandeling van Doel (BE) tot Ossenisse (NL). Deze is nu uitgebreid met drie wandellussen: rondje Prosperpolder, rondje Emmadorp en rondje Ossenisse-Zeedorp.

Wind om de oren
Afgelopen zaterdag werd de Kustroute geopend voor het publiek. Zo’n 50-tal enthousiaste wandelaars waren aanwezig. Dat mag niet verbazen. “De Scheldekust en het grenspark bieden een fantastisch landschap voor wandelaars. Afwisselend, altijd wat te zien én altijd met wat wind om de oren”, vertelt wethouder Denis Steijaert tijdens de opening.

Meters & peters
Van lintjes knippen was echter geen sprake. De Kustroute heeft verschillende ‘meters’ en ‘peters’. Dit zijn ambassadeurs die helpen de wandelroutes in perfecte conditie te houden. Zo checken ze de bewegwijzering en signaleren problemen als gedumpt afval. Aan hen de eer om het rondje Ossenisse-Zeedorp te openen, tijdens een partijtje boerengolf. De meters en peters werden uitgedaagd om met een welgemikt schot door de wandelkaart te gaan!  

Rolstoelvriendelijk
Tijd om te wandelen. Op de Kustroute bewandel je de grens tussen land en water. Een grens die veelvuldig verschoof in het verleden en het landschap van vandaag vorm gaf en nog steeds geeft. De route gaat langs weidse Scheldepolders, getijdennatuur en charmante rustplekken. Troef van het rondje is bovendien dat deze rolstoelvriendelijk is. Stichting Landschapsbeheer Zeeland en Grenspark Groot Saeftinghe ontwikkelden de routes, in samenwerking met Stichting Hulst Drempelvrij.

8 juni en 27 juli
Op 8 juni en 27 juli staat het inwandelen van respectievelijk het rondje Prosperpolder en rondje Emmadorp gepland. Bij elke wandeling houdt het grensparkteam een aantal keer halt om een update over lopende projecten langs het traject te delen. In Ossenisse bewezen de wandelaars hun gebiedskennis in een quiz, ontvingen ze informatie over de ontwikkeling van de Scheldedorpen binnen het project ‘Versterk de Scheldekust’ en vertelde landbouwer Gerard Mangnus over natuurinclusieve methodes en technieken in de landbouw.

Op termijn worden nog een Polderroute en Havenroute uitgestippeld. Zo kunnen inwoners, recreanten en toeristen de veelzijdigheid van Grenspark Groot Saeftinghe beleven.

Meer info of aanmelden voor de georganiseerde wandelingen? Kijk op www.grensparkgrootsaeftinghe.eu/beleven/wandelen

Fotografie door KodakFem 

 

Afbeeldingen

Waarderen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen