Open Velddag

14-09-2023
0 reacties

Het project Samen Vooruit is een van de bijzondere krachten hier in Grenspark Groot Saeftinghe. Biologische landbouw met een heel eigen insteek. Zaterdag 16 september kom je alles te weten over het bijzondere Zwarte Specht-concept waar de aangesloten telers met recht zo trots op zijn. Kom jij ook?

Ze noemen hun bodemgedreven aanpak dan wel het Zwarte Specht-concept, maar de innovatieve landbouwers verzameld in het project Samen Vooruit mogen we met recht de witte raven van het grenspark noemen. In een tijd waarin de landbouw zwaar onder druk staat, wordt hier eeuwenoude boerenwijsheid heruitgevonden. Een zorgvuldig gekozen woord, want wat hier gebeurt is niet zomaar teruggrijpen naar het verleden, hier wordt op zeer innovatieve wijze een duurzame toekomst gecreƫerd.

Grondgedreven heb ik het hierboven genoemd, de aanpak van het Zwarte Specht-concept. Ik hoop dat ik hiermee het werk van Samen Vooruit niet tekort doe. De bodem als vertrekpunt zeggen ze zelf. 'Een gezonde bodem die zorgt voor sterke planten en een hoge opbrengst van kwalitatieve producten met een lange houdbaarheid.' Of hoe een gezonde bodem op de langere termijn meer toekomst biedt dan de gangbare intensieve landbouw.

Gesteund door provincie Zeeland en Europa werkt Samen Vooruit elke dag opnieuw aan de uitbreiding van biologische landbouw in onze regio. Een impuls die meer en meer landbouwers moet aanzetten om de principes van het Zwarte Specht-concept te omarmen. Benieuwd naar hoe dit alles nu precies in zijn werk gaat? Moet je nog net even over de streep getrokken worden? Tijdens de Open Velddag voor geĆÆnteresseerde telers en boeren nu zaterdag kun je alles zien, voelen, ruiken en natuurlijk vragen.

Zaterdagochtend 16 september om 10 uur wordt er verzameld aan de Voedselbron in Graauw voor een 3 uur durende informatiesessie. Gino van Acker kan je alles vertellen over zijn ervaringen met het concept in de fruitteelt. Gastheer Emiel van de Vijver steekt met alle plezier een spade in de grond om te laten zien en voelen hoe rijk de bodem kan zijn met de juiste voorbereiding. Anthon Bom tenslotte zal proberen elke, maar dan ook echt iedere vraag met betrekking tot de gebruikte teelttechnieken te beantwoorden. Heel veel leerrijker kan het niet worden.

Samen Vooruit. Eigenlijk had dit als titel boven het artikel mogen staan. Zorg dat je erbij bent. Nu zaterdag en nog beter, bij het vervolg van dit geweldige concept. Tot zaterdag.

Marc GF Zaan

 

Verzamelen zaterdag 16 september om 10 uur bij de Voedselbron aan de Dwarsstraat 9 in Graauw. Duur ongeveer 3 uur. Aanmelden niet nodig.

Kijk voor meer info op de website van De Zwarte Specht

Afbeeldingen

Waarderen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen