Een zonovergoten agrarische waterbijeenkomst!

08-06-2023
0 reacties

Afgelopen dinsdag 6 juni vond de agrarische waterbijeenkomst plaats in Grenspark Groot Saeftinghe. Het was een zonnige dag, waarin de deelnemers veel kennis en inspiratie hebben kunnen opdoen op het vlak van (zoet) water! šŸ’¦

Hoe bruikbaar is het water in de sloot? Hoe zit dat nou met druppelirrigatie en peilgestuurde drainage? Wat is het effect van stuwen? En wat komt er kijken bij de aanleg van een bassin? Op onder andere deze vragen werd een antwoord gegeven!

We begonnen de dag met een excursie langs diverse plekken in het grenspark waar agrariĆ«rs ons meer vertelden over initiatieven die zij hebben genomen op het vlak van water. Daarna was er een inspiratie markt, waar verschillende adviesbureaus de laatste ontwikkelingen op het vlak van water presenteerden! 's Avonds werd er inhoudelijk dieper ingegaan op diverse thema's door middel van focussessies, over druppelirrigatie, het gebruik van een zoet-zout waterstuw en het binnenkort op te starten grensoverschrijdend transitiefonds. 

Wil je nog eens terugzien welke bedrijven er op de watermarkt aanwezig waren? Kijk dan hier!

Wil je de presentaties van de focussessies bekijken? Kijk dan hier!

Afbeeldingen

Waarderen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen