Geslaagde Excursie

19-07-2022
0 reacties

Ruim 50 deelnemers kwamen 14 juli in het grenspark bekijken welke experimenten er in de praktijk worden uitgevoerd in het kader van het Natuur Inclusief Zeeuws Bouwplan. Een informatieve avond vol nieuwe inzichten en mogelijkheden voor de toekomst. Houd deze pagina in de gaten voor meer excursies.

Binnen het Natuurinclusief Zeeuws Bouwplan zoeken we samen met de boeren naar biodiverse maatregelen binnen de reguliere landbouw. Op deze zonnige avond werden 2 akkerbouwpercelen en een demoperceel bezocht.

Agrariër Bart Brooijmans vertelde wat dunner ingezaaid doet met de opbrengsten en de effecten op de biodiversiteit en Joris Baecke deelde zijn ervaringen met de strokenteelt waarmee experimenteert. Op het demoperceel gaf Alex Wieland een toelichting op de alternatieve gewassen (oude granen) waarmee wordt geëxperimenteerd en de mogelijkheden die die gewassen hebben voor streekproducten zoals bier, brood, pasta en huttentutolie.

Kortom een leuke, nuttige en mooie avond!

Wil jij meer lezen over het Natuurinclusief Zeeuws Bouwplan? Kijk dan hier!

Afbeeldingen

Waarderen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Reacties

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
Een momentje...

0  reacties

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen