Terug in de toekomst

08-10-2021
0 reacties

Een van de vele aspecten van het Hedwige-Prosperproject is natuurlijk het archeologisch bodemonderzoek. Een laatste kans voor de polder om haar geheimen prijs te geven. Tijdens de Nationale Archeologiedagen (B) krijgt het publiek de unieke kans om met een steentijdfamilie mee te reizen door de tijd.

De archeologen van BAAC presenteren op unieke wijze de verwerking van de archeologische informatie die zij uit de bodem van de zandrug bij Verrebroek hebben gewonnen. Dit alles in de vorm van een familie jagers-verzamelaars die voor een dag 7000 jaar vooruit reizen in de tijd. Ze slaan hun kamp op bij het kunstwerk Baken in Verrebroek en verwelkomen al hun nazaten om hen een handje te komen toesteken. Daarnaast zal de 21ste eeuwse auteur Karen Dierickx de fantasie prikkelen met Het Verhaal van Baka. Deze openluchtactiviteit is vrij toegankelijk op zondag 10 oktober van 11 tot 18 uur. Het Verhaal van Baka wordt verteld om kwart over twee en een uurtje later nog eens herhaald. Reserveren is niet nodig. Het kunstwerk Baken vind je aan de Steentijdstraat in Verrebroek, Beveren.

Meer informatie over het evenement vind je hier

Afbeeldingen

Waarderen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen