Kennissessie Boergondische Buren

14-09-2021
0 reacties

Wonen, werken en ondernemen op de grens kent veel haken en ogen. Voordelen, maar soms ook nadelen. Het is niet altijd alleen het beste van twee werelden. Daarom werkt het project Boergondische Buren aan een handboek. 30 september aanstaande organiseren ze een kennissessie over de stand van zaken.

Streekproducten, hoevewinkels, korte keten, allemaal termen waarmee we in Grenspark Groot Saeftinghe inmiddels vertrouwd zijn. In en om het grenspark loopt ook het project Boergondische Buren, een Europees project welke de grensoverschrijdende samenwerking in het grensgebied van de gemeente Hulst/Terneuzen enerzijds en het Waasland anderzijds wil stimuleren op het gebied van streekproducten en plattelandstoerisme. Een van de belangrijke speerpunten van het project is de ontwikkeling van een handboek met betrekking tot alle relevante wet- en regelgeving voor grensoverschrijdende handel van hoeve- en streekproducten. Tijdens de kennissessie op 30 september aanstaande wordt het concept-handboek voorgesteld en besproken, met als belangrijkste doel het verzamelen van feedback en aanvullingen die het definitieve handboek kunnen verrijken.

Even alles op een rij, kennissessie, donderdag 30 september van 19u30 tot 22u00 bij IJshoeve De Boeij, Groenendijk 11 in Sint-Gillis-Waas. Tijdens de bijeenkomst licht het Steunpunt Korte Keten diverse regelgeving toe. Het concept-handboek ligt ter inzage en er is gelegenheid tot het stellen van vragen en het inbrengen van knelpunten. Inschrijven voor de kennissessie kun je via onderstaande link. Daar vind je tevens de mogelijkheid om eventuele opmerkingen of vragen die nu al bij je opkomen mee te geven. Op die manier krijgen ze vanzelf een plek tijdens de bijeenkomst. Dankzij de inzet van velen ontstaat er een handboek dat we straks met zijn allen kunnen delen om zo de samenwerking en ondernemingszin in de regio nog verder te versterken. Daar doe jij toch zeker ook aan mee?

Inschrijven voor de kennissessie  

Voor meer informatie kun je mailen naar Careen Verwilligen van EGTS of Mariska van Koulil van ZLTO

Afbeeldingen

Waarderen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen