Boergondische Fietstocht

10-08-2021
1 reacties

Zeven streekholders nemen je mee door deze prachtige grensstreek tijdens de Boergondische Fietstocht op 15 augustus. Geniet van een hapje onderweg, volg de mis op het boerenland, neem het op tegen de wind, ontdek de waterbuffels én leer bij over de Scheldepolders. Ervaar het grenspark en fiets mee!

Na het succes van de Boergondische wandelingen, hebben verschillende ambitieuze ondernemers uit Grenspark Groot Saeftinghe wederom de handen ineengeslagen. Deze keer hebben ze een prachtige grensoverschrijdende fietstocht uitgestippeld. 

Halfoogst en Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaart
De Boergondische Fietstocht vindt plaats op zondag 15 augustus. De dag van Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaart, daarom zal er om 15uur een mis plaats vinden in de Boomgaard van Op de Mariahoeve door Ralf Gossaert!

Maar ook is het de dag van halfoogst! In augustus worden de meeste gewassen van het land gehaald, deze feestdag was voor landbouwers dan ook het ideale moment om het einde van de oogst te vieren. Tijdens de Boergondische fietstocht zal je niet alleen kunnen genieten van de prachtige landschappen of lekkere versnapperingen maar ook bijleren over wat er allemaal op het land groeit. 

Fietsen langs mooie plekken.
Je kan deelnemen aan een fietstocht van 35 of 55 kilometer. Tijdens de fietstocht kan je de waterbuffels zien die grazen in de schorren bij Paal, deelnemen aan een mis op het boerenland door de pastoor én natuurlijk volop genieten van de heerlijke 'boer'gondische versnaperingen bij de verschillende tussenstops. Dit alles in een landschap van uitgestrekte polders, robuuste getijdennatuur en indrukwekkende containerschepen. Het uitzicht is nooit hetzelfde en de grote contrasten maken Grenspark Groot Saeftinghe spannend en bijzonder! 

Praktisch

- Zondag 15 augustus '21
- Eerste starttijd om 9u00 | laatste starttijd om 14u00
- Verschillende startlocaties (zie inschrijfformulier)
- Fietsroutes van 35 km en 55 km
- Bij aankomst ontvangt u een routekaart waar de route en tussenstops op aangegeven staan. 
- Deelname is gratis
- Vooraf inschrijven is verplicht

Inschrijven is verplicht & kan hier.

Streekholders
De Boergondische Fietstocht is een initiatief van verschillende ambitieuze ondernemers uit het grenspark: Op de Mariahoeve, Bierbrouwerij d'n Emma, Café Het Verdronken Land, Voedselbron Graauw en ZVL Friet, in samenwerking met Paviljoen ’t Schor en Ijshoeve de Boey.

 

Afbeeldingen

Waarderen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Anoniem

06-08-21 om 14:27

Beste mensen, Ik heb ingeschreven op 15 augustus met 4 personen, maar dat worden er twee. Start om 11.00 uur, 35 km.

Groet

Teus Ligterink, t.ligterink@xs4all,nl

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen