Met Joos Vijd terug naar Doel

14-07-2021
1 reacties

Beveren zet met VijdAwa al een poosje de bijzondere figuur Joos Vijd in de kijker. Vijd, schenker van het Lam Gods en prominent Beverenaar, heeft niet alleen veel betekend voor Beveren, maar ook voor de ontwikkeling van het grenspark. De nieuwe spannende Doe(l)tocht neemt je mee terug in de tijd.

Met Joos Vijd op ontdekking langs dijken en polders naar de verdronken schat van Ouden Doel. Een speurtocht van een kleine zes kilometer die je aan de hand van zoek-en-doe-opdrachten meeneemt door de prachtige streek rond Doel. Bakermat van Joos Vijd, opdrachtgever van het Lam Gods en van enkele van de oudste polders in het gebied. De wetenschap dat dit unieke landschap werd gevormd door één van de rijkste Vlamingen uit zijn tijd, geeft de tocht een bijzondere extra dimensie. Al met al is het vooral een superleuke wandeltocht in en om Ouden-Doel, waar jong en oud, families en gezinnen op een bijzondere manier kennismaken met een onbekend stuk geschiedenis.

Joos Vijd hebben we hier op het platform al eerder voorgesteld. Telg van een roemrucht geslacht en vooral bekend als opdrachtgever voor het beroemde Lam Gods in Gent. Zijn betekenis voor Beveren en dan met name de vroege polders hier in Grenspark Groot Saeftinghe zijn minder bekend. Juist dat verhaal leer je kennen tijdens de nieuwe wandeling rond Ouden Doel. Over de turfvelden, de stormen en de dijkdoorbraken. Aan de hand van een opdrachtenboekje en verschillende gotische schrijnen in het landschap vind je vanzelf je weg door de rijke geschiedenis van de streek. Met start aan de infokeet en natuurlijk een bezoek aan het PolderMAS wordt deze korte wandeling al snel een belevenis.

Meer informatie over de verdronken schat van Joos Vijd

Probeer ook eens de erfgoedapp, voor een nog mooiere beleving

Afbeeldingen

Waarderen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Peter Cauwenberghs

14-07-21 om 12:58

yesyesyes

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen