Archeologie in de polder

18-06-2021
0 reacties

18, 19 en 20 juni heten tal van Zeeuwse organisaties je welkom op de Nationale Archeologiedagen. In Zeeuws-Vlaanderen vinden we dit jaar vooral activiteiten in, hoe kan het ook anders, Grenspark Groot Saeftinghe. Een middag met de kinderen, lekker wandelen of een dagje naar het strand, het kan.

Door heel Nederland kun je dit weekend terecht om je te laten onderdompelen in de oudheid en de wetenschap die haar voor ons bloot probeert te leggen. Hier in het grenspark vinden we een aanbod terug dat voor elk wat wils te bieden heeft. De kinderen kunnen drie dagen lang terecht bij de Werkgroep Archeologie Hulst voor een heel palet aan workshops over het leven van jagers en boeren in de prehistorie. Vuursteen bewerken of je eigen hunebed bouwen spreekt natuurlijk tot de verbeelding, maar het is ook bijzonder leerrijk om te ontdekken hoe eenvoudige huishoudelijke bezigheden een heel andere betekenis krijgen zonder al onze moderne hulpmiddelen. Iedere middag van 13 tot 17 uur bij de Werkgroep Archeologie aan de Overdamstraat 15 in Hulst.

Iedereen die wel eens gaat wandelen in Hulst kent de Liniedijk, bekend om de Tachtigjarige oorlog waaraan ze haar bestaan ontleend. Wat vinden we daar eigenlijk nog van terug? Tijdens twee wandelingen op vrijdag nemen de gidsen van De Vier Ambachten u mee langs de linie van communicatie tussen Hulst en Fort Moerschans. De resten van oude fortificaties, talloze anekdotes over het leven langs de linie, maar ook de locatie van het middeleeuwse kasteel van de heren van Maelstede. Die Linie van Hulst heeft nog lang niet al haar geheimen prijsgegeven. Verzamelen aan het begin van de Liniedijk aan de Koolstraat in Hulst om 10 en om 14 uur. De wandeling duurt ongeveer twee uur.

Liever een dagje naar het strand? Dat kan natuurlijk ook, maar dan wel een strand van maar liefst 3 miljoen jaar oud. Hoe oud zeg je? 3 Miljoen jaar! Dat vind je dus alleen in de Mr. van der Heyden groeve in Nieuw-Namen. Kom op zaterdag tussen 10 en 17 uur naar de Groeve in Nieuw-Namen en ontdek welke schelpen je op een miljoenen jaren oud strand vindt! In de Mr. van der Heyden groeve vind je resten uit zowel Steentijd als Bronstijd terug. Een archeoloog en een geoloog vertellen je zaterdag alles over het ontstaan van de groeve, de vroege bewoning, de geologie, de fossielen en ook over de toekomstplannen met de site en het Geopark Schelde Delta. Nieuwsgierig? Meld je aan via onderstaande link. De Mr. van der Heyden groeve vind je aan het Kerkepad 2 in Nieuw-Namen.

Meer informatie over de Nationale Archeologiedagen

Meer informatie over de Werkgroep Archeologie Hulst

Meer informatie over De Vier Ambachten

Aanmelden voor de Mr. van der Heyden groeve

Meer informatie over het Geopark Schelde Delta

Afbeeldingen

Waarderen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen