Het grenspark bruist van energie

13-05-2021
0 reacties

In de Middelburgse abdijstudio brengen Richard Meersschaert en Pieter Jan Meire ons een uur lang het laatste nieuws uit Grenspark Groot Saeftinghe. Op hun eigen onverstoorbare wijze worden een aantal van de vele initiatieven die momenteel in het grenspark worden uitgewerkt belicht. Kijk met ons mee.

Iedereen die live heeft meegekeken afgelopen dinsdag zal het met me eens zijn, de bescheiden rust van de uitzending staat in groot contrast met de achterliggende boodschap: Grenspark Groot Saeftinghe bruist. Van initiatief, ontwikkeling, dadendrang, maar vooral energie. Een klein uur hadden beide heren om ons alles te vertellen over wat er gaande is in het grenspark. Een bomvol programma dus, waarbij je niet kunt ontkennen dat het slechts het tipje van de ijsberg heeft belicht. We nemen je even mee door het programma.

Van filosofische beschouwingen over matchmaking naar het haar van Pieter Jan, wat is er niet aan bod gekomen in deze talkshow. Teveel om op te noemen, dus we beperken ons beter tot wat er wel besproken is. Zoals de Erfgoeddeal, die de door erosie bedreigde Meester van der Heijden-groeve in Nieuw-Namen voor het nageslacht moet beschermen. Een ander lopend programma is de Regiodeal Versterk de Scheldekust, waarin de Westerscheldedorpen als een rode loper voor het grenspark worden uitgerold. En wat te denken van het Landbouwinnovatiefonds, waarbij samen met het havenbedrijf wordt geprobeerd een grensoverschrijdende samenwerking op touw te zetten.

En dan nog het project waarbij kunstenaars worden losgelaten op het grenspark. Op zoek naar de verbeelding van datzelfde grenspark. In gesprek met onze Streekholders, in dialoog beter. En dan mag het, zoals Pieter Jan het omschreef, al eens schuren, dat houdt iedereen scherp. Een project om naar uit te kijken. Net zoals zoveel andere grote en kleine initiatieven in Grenspark Groot Saeftinghe. Waar de activiteiten van vandaag net zo belangrijk zijn als het streven naar een mooie, gezamenlijke toekomst. Een ding heeft deze talkshow ons geleerd, die toekomst ziet er veelbelovend uit.

Uitzending gemist? Kijk hier de aflevering terug

Vind hier de antwoorden op alle veelgestelde vragen van kijkers

Afbeeldingen

Waarderen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen