Red de 'Kallesai'

29-04-2021
0 reacties

Genieten ze in Vlaanderen vaak al een beschermde status, het aantal overgebleven kasseistroken aan de Nederlandse kant van de grens dreigt langzaam tot nul gereduceerd te worden. Het wielerplatform Bicycling tracht het tij te keren met een petitie. Teken snel en red de Kallesai voor het te laat is.

Op de grens van Terneuzen en Sluis vinden we nog een aantal kasseistroken die geliefd zijn onder wielertoeristen en organisatoren van wielerrondes, ook net buiten Zuiddorpe en Axel vinden we nog een paar van die stroken, maar hier in het grenspark dreigen de laatste overgebleven authentieke kasseiwegen letterlijk onder de klei te verdwijnen. De Bietenweg en de Knolweg bij Clinge zijn al zo ver overwoekerd, dat alleen zij die het echt weten ze nog terug kunnen vinden. Wielerplatform Bicycling trekt ten strijde tegen het teloorgaan van de kasseistrook en heeft een petitie uitgeschreven. Ook niet vies van een stukje kassei? Ga dan snel naar de petitie, ze loopt nog tot en met morgen 30 april.

Nog niet zo lang geleden dat de kasseistroken in Clinge nog gebruikt werden voor wielerrondes, tot de verwaarlozing echt te gortig werd en de organisatoren uit veiligheidsoverwegingen eieren voor hun geld moesten kiezen. Als het aan Bicycling ligt komt daar snel verandering in en worden de bijna verdwenen kasseistroken in ere hersteld. Het contact met de respectievelijke eigenaren is al gelegd en er gloort hoop aan de horizon. Wie weet hebben we over afzienbare tijd geen mountainbike meer nodig om de laatste kasseistroken van Grenspark Groot Saeftinghe te bedwingen. Vul de petitie nu in, voor het te laat is.

Ga hier naar de petitie van Bicycling

Afbeeldingen

Waarderen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen